Sisustustrendit 2022

20.06.2022 | Ajankohtaista, Sisustus

Sisustustrendeissä on vuonna 2022 havaittavissa kaksi suuntaa: klassiset ja neutraalit kodit sekä värikkäät retrot tai modernit kodit. Persoonallisuus on trendikästä, samoin kuin uusien ratkaisujen luominen. Yhä useampi koti sisustetaan huonekalukaupasta haettujen tuotteiden sijaan kierrätettynä ostetuilla aarteilla, ja myös taide-esineet ovat kodin sisustuselementteinä kovemmassa huudossa kuin vuosikymmeniin.

Totuus löytyy somesta

Syksyn Habitare-messuilla nähtiin pitkästä aikaa supervahvoja värejä, kuten sähkönsinistä, vihreää, punaista ja vaaleanpunaista. Villit ja värikkäät kuosit trendaavat selvästi: yllättävät väriyhdistelmät ja räväkät kuviot näkyvät tyynyissä, matoissa, pyyhkeissä ja muissa sisustustekstiileissä.

Se, mikä messuilla tai sisustustoimittajan mielestä on trendikästä, ei välttämättä toteudu konkreettisesti ihmisten kodeissa. Instagramista kuitenkin näkyy aika selvästi, mikä sisustustrendi milloinkin on nousussa.

Trendejä on kuitenkin vaikea rajata mihinkään tiettyyn aikaikkunaan. Joku trendi ratsastaa aallonharjalla pidempään kuin toinen, eikä sen suosiota voi mitata kalenterikuukausia kyttäämällä.

Luonnonmateriaalit ja maanläheisyys

Tällä hetkellä vaikutteita ammennetaan sisustuksessa etenkin 1970- ja 80-luvuilta. Ajattomat, aidot luonnonmateriaalit, kuten kivi ja puu, sekä tekstiileistä villa ja pellava, ovat trendikkäitä.

Vaalea puu jatkaa edelleen voittokulkuaan, vaikka ennustetaankin, että myös tummien puunsävyjen käyttö yleistyy tulevaisuudessa.

Murrettuja, luonnosta poimittuja sävyjä

Luonnosta ammennetaan inspiraatiota, kuten ennenkin. Väreistä luonnonvalkoisen, beigen ja harmaan sävyjen rinnalle on tullut murrettu vihreä. Viime vuoden hittivärin laventelin voi bongata pienemmissä yksityiskohdissa. Myös muut pastellinsävyt ovat edelleen ajankohtaisia.

Pyöreitä muotoja

Huonekaluissa suositaan kaarevia pintoja, ja ne ovat usein nostalgisen pyöreitä, pehmeitä ja pesämäisiä. Esimerkiksi nojatuoleissa ja sohvissa ei suosita enää käsinojia niin paljon kuin ennen.

Epäkäytännöllistä, mutta ah, niin ilmavaa!

Ekologisuus kunniaan

Vastuullisuus ja kestävyys ohjaavat sisustusvalintoja, ja hankintoja harkitaan enemmän ja kauemmin kuin ennen. Lisäksi kodin pitää olla muuntautumiskykyinen. Kierrätystaloutta pidetään arvossa, eikä tavaroiden ja huonekalujen tarvitse todellakaan olla uusia.

Teksti Hanna Ristimäki

Onko sinulla hakusessa uusi asunto tai oletko kenties myymässä? Ota rohkeasti yhteyttä ja me autamme sinua varmasti. Ota yhteyttä lomakkeella tai soittamalla, tai jätä soittopyyntö ja olemme yhteydessä sinuun.

Ota yhteyttä lomakkeella

Voit halutessasi jättää soittopyynnön ja olemme sinuun tuotapikaa yhteydessä.

Jätä soittopyyntö

Ajankohtaista

Pin It on Pinterest

Share This